arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Activiteiten

Kiwanis Maasduinen is een actieve club. We streven ernaar om leden te hebben met diverse achtergronden, zodat we gezelligheid en leren met elkaar kunnen combineren. Dat ziet u ook terug in onze activiteiten. We bezoeken bedrijven, we ontvangen sprekers en we ondernemen activiteiten met elkaar. Hieronder vindt u een overzicht.

Maasduinen Toerrit (26.05.2024)

De derde editie van de Maasduinen Toerrit ligt ook al weer achter ons. Lid Henry heeft een aantal jaren geleden het iniatief genomen om autoliefhebbers en goede doelen bij elkaar te bregen. Hij weet elk jaar weer een verassende tocht uit te stippelen. De deelnemers komen op plekken in Nederland en Duitsland waar ze zelf niet snel terecht komen. De innerlijke mens wordt niet vergeten. Maar het goede doel wordt ook niet vergeten. Dit jaar heeft kinderarts Roel Dekkers een cheque van 3.500 Euro in ontvangst mogen nemen, voor de vernieuwing van de speelhoek van de polikliniek kindergeneeskunde. We dragen graag ons steentje bij.

Meer informatie over de Toerrit vind je hier. De foto’s van deze mooie dag vind je hier.

Een avond vol innovatie en ondernemerschap (07.05.2024)

We bezoeken vanavond twee bedrijven. Beter gezegd: twee concepten met indrukwekkende technologie die inspelen op uitdagingen van deze tijd, allebei onderdeel van de AVG-Groep van lid Ramon.

Eerst brengen we een bezoek aan Rheinberg. Daar zetelen Solvay en AVG. De Solvay-fabriek in Rheinberg produceert soda en natriumbicarbonaat wat gebruikt wordt bij de productie van glas, zonnepanelen, wasmiddelen. Maar ook als bakpoeder, voor bloedzuivering, rookgasreiniging en voor het reinigen van uitlaatgassen op schepen. Solvay heeft grote duurzaamheidsambities, namelijk CO2 neutraal in 2050. Voorloper wordt de fabriek in Rheinberg. In 2025 is dit de eerste natriumcarbonaatfabriek ter wereld zijn die hoofdzakelijk op hernieuwbare energie draait. Als partner speelt AVG een cruciale rol. Geschäftsführer Norbert Mülders geeft de Kiwanis een rondleiding door en bovenop de gigantische biomassa centrale.

De grondlegger van de huidige multional Solvay, de heer Ernest Solvay, organiseerde conferenties met geleerden. In 1927 discussierden 29 wetenschappers over ‘kwantumtheorie’. Liefst 17 aanwezigen hebben een Nobel-prijs verdiend. In 2024 brengen 17 leden van Kiwanis een bezoek aan Solvay.

Bij terugkomst in Heijen brengen we een bezoek aan MPG. Vanaf 2013 een samenwerking tussen Mobigroep en AVG. De dagelijkse leiding ligt sinds 2019 bij Bas Gerrits. Enkele jaren geleden is een ambitieus project opgestart: een eigen maalcentrale. Overal in Europa is kennis en technologie verzameld. Volledig in eigen beheer en gedreven door de vakkennis van Bas komt een unieke fabriek tot stand. Een indrukwekkend technologisch concept dat aan de vooravond staat om te gaan draaien. Erg spannend als straks al deze elementen opeens in de juiste volgorde moeten gaan draaien. Bas Gerrits en Lobke Beens leiden ons rond en geven uitleg bij de kogelmolen, over vijzels, over elektriciteit en nog veel meer. Met deze maalcentrale draagt MPG bij aan verlaging van CO2 uitstoot. Zo wordt er kalksteen gemaald, hetgeen een vervangend product is voor Portland cement. Deze kalksteen is een voorbeeld van een circulair proces, omdat het een restproduct is dat via AVG als grondstof weer in de keten wordt gebracht. Bas en Lobke bedankt voor de gastvrijheid.

Kijkje in de wereld van design badkamers en keukens (B Dutch)

Weer zo’n mooi bedrijf in de regio waar we niet mee bekend waren. In Cuijk worden luxe keukens en badkamers ontworpen en geproduceerd en staat een prachtige showroom. Luciën van de Ven is eigenaar van B Dutch. Hij leidt een team van ontwerpers en interieurbouwers, dat producten creëert voor in onder meer (luxe) woonhuizen, kantoren, hotels, winkels, vliegveldlounges en musea in binnen- en buitenland. Lucien laat zien dat de vasthoudendheid van de ondernemer uiteindelijk loont. Tegen de stroming in roeien, blijkt uiteindelijk de juiste keuze te zijn geweest. Chapeau.

We hebben likkebaardend prachtige objecten aanschouwd en gezien hoe een kwaliteitsproduct wordt ontworpen en geproduceerd. Daarna hebben we gretig gebruik gemaakt van de inpandige bar. Lucien bedankt en veel succes met jouw mooie bedrijf.

 

Inspiratie Remco Eikhout (07.02.2024)

Tijd om meer te leren over hedendaagse thema’s Artificial Intelligence en Energietransitie. Onze spreker, serie-ondernemer Remco Eikhout, neemt ons mee in de werking van AI (volgens hem Machine Learning). Een discussie over de gevaren, maar hij probeert ons ook te overtuigen van de positieve mogelijkheden. De capaciteit van energienetwerken zal nog lange tijd niet afgestemd zijn op de energiebehoefte. Met zijn bedrijf Tibo Energy zet hij AI in om dit probleem te verminderen voor bedrijven.

Remco doorstaat met verve onze vooringenomenheid, ons eigen algoritme. In ons “clubhuis” Old-Inn brengt hij een genuanceerd (eerlijk) beeld over onderwerpen die ons de komende 10 jaar ernstig blijven bezighouden. Remco, bedankt!

Nieuwjaarsreceptie (09.01.2024)

Onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor leden en oud-leden van Kiwanis Maasduinen. Dit keer in het centrum van Gennep, bij Lunchcafé eXtra, een initiatief van lid Marius. Lunchcafé eXtra biedt mensen met een lichte verstandelijke beperking de kans om (weer) mee te draaien in het gewone arbeidsproces. Deze medewerkers worden begeleid door vaste krachten. Kortom, een prachtig in initiatief in de Maasduinen. Naast de gepassioneerde uitleg van Marius, heeft President Maurice ieder een gezond en gelukkig 2024 gewenst. Daarnaast hebben we weer wat geleerd over Gennep, de Tramlijn dwars door het centrum.

Kerstdiner (15.12.2023)

Het jaar wordt afgesloten met het traditionele kerstdiner voor leden en partners. Ook nu op zoek naar een andere locatie in de Maasduinen. Dit keer op camping Roland te Afferden van lid Luuk, in eetcafé/feesterij Het Vertier. Na de mooi speech van president Maurice, mochten we genieten van en prachtige ambiance en heerlijk eten. Roel en Marlies, bedankt.

Inzameling voedselbank (09.12.2023)

Vorig jaar is ons voor de eerste keer gevraagd om bij een supermarkt levensmiddelen in te zamelen voor de Voedselbank. Tegen zo’n belangrijk instituut kunnen wij geen ‘nee’ zeggen. Dit jaar mochten we staan bij Jumbo supermarkten in Nieuw-Bergen. Op het einde van de dag hebben we met dank aan de Jumbo klanten veel kratten met levensmiddelen mogen overgeven aan de Voedselbank. Deze actie geeft geeft zeer veel energie, ook door de reactie van de klanten. Wij steunen het belangrijke werk van de Voedselbank.

Studiereis Dublin (22.11.2023)

Leren en saamhorigheid staan hoog in ons vaandeel. Lid Erik heeft zijn contacten in de technologiewereld aangeboord. We mochten op bezoek bij de hoofdkantoren van HubSpot en Google in Dublin. Uiteraard hebben we de cultuur van Dublin in ons opgenomen. De Ierse pub, live-muziek, Guiness en hondenraces horen erbij. We hebben 3 mooie dagen gehad en we kijken al uit naar volgend jaar. Waar brengt de reis ons heen?

Maasduinenloop (05.11.2023)

Onze tweede terugkerende activiteiten, waarmee we kind-gerelateerde goede doelen willen ondersteunen in de Maasduinen. De 8e editie van de Maasduinenloop was een groot succes. Ondanks het slechte weer een record aantal lopers en een zeer mooie donatie voor 6 Jong Nederland en Scouting Verenigingen in Wellerlooi, Nieuw-Bergen, Siebengewald, Gennep en Middelaar. Vrienden van de Maasduinenloop, heel erg bedankt.

Abraham Hans (13.10.2023)

Wederom een Kiwanis feest in Siebengewald, het hart van de Maasduinen. Dit keer is lid Hans 50 jaar geworden. Feest in de tuin, in de feesttent. Eten en drinken van Toetiefoodtie. Hans, gefeliciteerd!/

Brazilian BBQ (08.09.2023)

Na het zomerreces starten we met onze jaarlijkse BBQ. Elk jaar bij een ander lid. Dit keer in zomerse Braziliaanse sferen bij lid Sander. Braziliaans eten en dansen, verzorgd door Anna. Voor Capoeira zijn onze heupen niet soepel genoeg. Anna, heel erg bedankt voor deze nieuwe ervaring.

Bruiloft Ellis en Erik (07.07.2023)

Een bruiloft in het hart van de Maasduinen, Siebengewald, bij één van onze leden. Een prachtig bruidspaar, Ellis en Erik. Een prachtige zonnige dag en een superavond in de feesttent met feestmuziek. Afgesloten met vuurwerk. We wensen jullie zeer veel geluk.

Maasduinen Toerrit (21.05.2023)

Eén van de twee grote terugkerende activiteiten, de Kiwanis Maasduinen Toerrit. Vanuit Landgoed Kasteel Daelenbroeck vertrokken we en de route bracht ons voor de lunch naar Peelbergen Equestrian Centre om uiteindelijk te eindigen bij Landgoed Bleijenbeek. Top locaties, dank voor de gastvrijheid.

Natuurlijk willen we alle deelnemers bedanken voor het meerijden in de toerrit. De opbrengst van € 3.500,00 is geheel ten goede gekomen aan Theater Speelplaats Gennep.

Bitcoin expert Toon Schraven (16.05.2024)

Onze vergaderingen worden regelmatig verrijkt met lezingen en presentaties. Dit keer Bitcoin expert Toon Schraven. Vol overtuiging doorstaat hij onze kritische en conservatieve kijk op het nieuwe geld. Heeft hij lid Han kunnen overtuigen? In ieder geval is na deze bijeenkomst de koers in positieve beweging gekomen.

Vaste planten kwekerij maatschap Lucassen (18.04.2023)

Altijd verrassend welke mooie bedrijven er zijn in de Maasduinen. Dit keer een bezoek gebracht aan Maatschap Lucassen in Afferden. Na de ontvangst met koffie en Vlaai verzorgde eigenaar Pieter Lucassen een mooie presentatie over en rondleiding op locatie. Met recht is MTS Lucassen een voorloper, innovator en voorbeeld in de branche te noemen. Broer Marcel heeft ons daarna meegenomen in de ‘huifkar’. Wederom een mooie en leerzame avond. Pieter en Marcel, bedankt!-

Schalke'04 - Bayer Leverkusen (01.04.2023)

Op 1 april bezochten wij met onze club Kiwanis Maasduinen de wedstrijd Schalke 04 – Bayern Leverkusen. We vertrokken vanuit het kantoor van AVG in Heijen naar Gelsenkirchen. De dag werd tot in de puntjes verzorgd door Ramon en Sara Janssen van AVG, sponsor/partner van Schalke 04 maar vooral enthousiast groot fan! Nogmaals hartelijk dank voor de organisatie.

We werden ontvangen bij de ingang van het stadion en genoten een rondleiding met uitleg over onder andere, de gang van zaken rond de wedstrijddagen en de techniek in het stadion. We hebben de wedstrijd in de Veltins-Arena mogen beleven, wat een superfans! Helaas werd de wedstrijd verloren maar Schalke 04 heeft er zeker een aantal Nederlandse fans bijgekregen.

Wat is er voor de club en de fans toch iedere wedstrijd weer een groot voetbalfeest en een fantastische entourage, we hebben als club een prachtige dag mogen beleven, na de wedstrijd was het tijd om na te praten en voor de borrel.

Nieuwjaarsreceptie (10.01.2023)

Elk jaar starten we met onze Nieuwjaarsreceptie. Sinds enkele jaren nodigen we ook de oud-leden uit. Hierdoor is een gezellige, nieuwe traditie ontstaan. Deze oud-leden hebben inmiddels een eigen ‘clubje’, wat aangeeft dat banden voor het leven ontstaan.

De Nieuwjaarsreceptie houden we elk jaar op een andere plek in gemeente Bergen, Gennep of Mook & Middelaar. Dit jaar in Well, het prachtige restaurant Mio Mucho aan het Leukermeer. Heerlijk gegeten en een gezellige avond.